30 June 2013

Piala FA 2013 : Kelantan Mengekalkan Kejuaraan

30 June 2013 / 1:03 pm / Comment


Alhamdulilah , sekali lagi Kelantan (Red Warrior) mengekalkan  kejuaraannya dalam Piala FA 2013 setelah memenangi pada tahun lepas dengan menentang Sime Darby. Tapi pada tahun ini , TRW sekali lagi merangkul Piala FA 2013 dengan menewaskan musuh tradisi baru iaitu JDT. Kelantan merangkul piala FA 2013 dengan kemenangan 1-0 hasil jaringan Mohd Farhan Mohamad pada minit ke-15. Farhan menjadi wira negeri Kelantan memenangi piala FA 2013.

Pada separuh masa pertama, Kelantan bermain agak dengan baik dan mengekalkan prestasi dengan molek dan mengawal permainan sehinggalah Mohd Farhan menyumbang gol kemenangan bagi pasukan Kelantan pada minit ke-15. Mungkin inilah hadiah buat beliau kerana pada tahun lepas beliau tidak dapat beraksi pada pentas akhir Piala FA 2012. Namun tahun ini, beliau mencipta kemenangan disamping kehebatan kapten kita iaitu Piya dan juga Mohd Fakhri. Ketiga-tiga ini memang hebat disamping dengan Nawakeme dan juga Obina, boleh dikatakan pemain Kelantan semalam bermain dengan penuh semangat dan berjuang-juang habis-habisan untuk mengekalkan piala yang dimenanginya pada tahun lepas.


Bagi separuh masa kedua pula, permainan JDT agak agresif sedikit, namun beberapa pemain JDT diberikan kad kuning diatas kekasaran yang dilakukan oleh mereka ke atas pemain Kelantan. Namun nasib tidak menyebelahi JDT kerana tidak berjaya menyamakan kedudukan pada masa kedua sehinggalah visel penamat dibunyikan.

Memang kehadiran penyokong kedua-dua pihak memang hebat disamping dengan laungan ,sorakan semangat yang diberikan oleh mereka. Walaupun JDT tidak menang untuk piala FA namun ini boleh dikatakan satu pengalaman yang baru beraksi di pentas Akhir piala FA.

Apa-apa pon tahniah Kelantan diatas kemenangan mereka menewaskan JDT dengan 1-0.
Gomo Kelate Gomo..Demo Meme Hebat..


terima kasih kerana sudi membaca entri ini

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...Dah siap baca entri? Nanti jangan lupa komen yer :)

Terima kasih banyak-banyak !!!

Pelawat Blog

Flag Counter
COPYRIGHT@Segala apa yang tercatat dalam blog ini adalah hak milik saya..DI LARANG MENYALIN TANPA KEBENARAN